Ohjelma & Kartta

Lataa tästä tapahtuman ohjelma ja kartta.

 • Avaa ohjelma alta +

 • 1. Louhelan aseman ympäristö +

  Myyrmäen kirkko

  Myyrmäen kirkolla (Uomatie 1) ovet ovat auki klo 18-20

  Kirkkosalissa on mahdollisuus ihailla kaunista arkkitehtuuria, hiljentyä, keskustella papin kanssa ja sytyttää kynttilä.

  Kirkon parkkipaikan puolella Carpenter´s Caféssa voi kuunnella etnistä musiikkia ja nauttia edullisia kahvilatuotteita.


  House Koo

  Valokuvaus Luukas Aseman muutos- valokuvaesitys

  Louhelan aseman maalausprojektin etenemisestä

  valokuvien muodossa. Myyrmäki ja Martinlaakso ovat jo saaneet jo

  väriä, mutta nyt viimein tämä väliasema saa oman uniikin maalauksensa.

  Klo 21:00 Talon Jazz Bändi

  Klo 17:00- 02:00 Open stage 


  RAVINTOLA MYYRIN KROUVI  YÖMARKKINAT Klo 22- 04

  Yökeittiö palvelee taiteiden yön juhlijoita!

  Read More
 • 2. Toteemin edusta +

  Lasten kulttuurikeskus Toteemin Taiteiden Yö klo 16:30–18:30

  Koko perheen tapahtuma Lasten Taidetalo Toteemin edustalla!

  Luvassa on taikuriesitys, eläinilmapalloja & työpajoja.

  Kuva: Sami Lievonen

   

  Vantaan mielenterveysyhdistys Hyvät tuulet ry klo 17:00-20:00

  Työpajoja!

  Orshalem Food -ravintola

  Maukasta itämaista ruokaa!

   

   

  Read More
 • 3. Urheilutalon aukion ympäristö +

  Klo 18 Jani Artist-  Uusia kuvioita

  Tule ja koe livemusiikin taika ja tarinat laulujen takaa! Jani on 28-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka tekee omaa folkahtavaa musiikkia. Uusia kuvioita-kiertua esittelee nuorelta lauluntekijältä uusia lauluja sekä uusia tulokulmia vanhoihin. Facebook & Tulevat keikat: https://www.facebook.com/JaniArtist

   

  Klo 19 ALLU 

  Allu eli Aleksi Sara-Aho on uuden polven herkkiä laulaja/lauluntekijöitä. Mies julkaisi viime vuonna kaksi singleä, jotka noteerattiin mediassa. Herra valmistelee nyt loppuvuodelle ensimmäistä EP-levyään julkaistavaksi. Allun melankolian maustamassa kerronnassa käsitellään niin arjen kiemuroita, kuin yhteiskunta kriittisiäkin puolia. Korkeaääninen ja karismaattinen Allu ottaa livenä yleisönsä hellään lähiöromanttiseen huomaansa.

   

  Vaskivuoren lukion bändien esityksiä Vaskivuoren lukion edustalla klo 17:30- 20:00

   

  Bar Café Luna klo 19:00-22:30

   Klo 19:00-19:45 Kummituskissa & Leonid Demin

  Runoutta ja musiikkia

   Klo 20:00-20:20 Gorbatron

  Kokeellista, minimalistista elektronista poppia suomen kielellä

  "Electronic body music". Leevi Launiksen kitaristin sooloprojekti (yhden miehen bändi)

   Klo 20:30-21:15 Maailmanlopun Kahvila

  Maailmanlopun Kahvila on poikkitaiteellinen ryhmä, joka yhdistää esityksissään runouden, musiikin ja toisinaan videotaiteenkin. Ryhmä koostuu useasta runoilijasta, jotka lausuvat tuotantoaan taustabändinsä säestämänä. Keikkaa Kahvila on heittänyy mm. Raaseporissa (Hanko, Fiskars, Faces-etnofestarit), Helsingissä, Turussa ja Vaasassa.

  "Maailmanlopun Kahvilan esitykset luovat ympärille tiiviin tunnelman,jossa jokainen on vapaa kokemaan ja aistimaan, näkemään ja ajattelemaan"

  https://fi-fi.facebook.com/maailmanlopunkahvila

  https://www.youtube.com/channel/UCky3o7gFOmvO4GdS1tFzMWg

  Klo 21:30-22:30 Leevi Launis

  Rappiorockia

  Omien sanojensa mukaan "outlaw-iskelmää". Kokeneita esiintyjiä, rockia monenlaisilla mausteilla sekä iskelmävivahdetta paljon myös monissa biiseissä. Tule kuulemaan hyviä sanoituksia, vähän Leevi and The Leavingsin ja Juice Leskisen hengessä. Leevi Launis uppoaa hyvin suomalaiseen kansaan. Äänittävät juuri levyä!

  https://www.facebook.com/Leevi-Launis-237944129561258/

  https://www.youtube.com/watch?v=G--EPF4Uz6E

   

  Allun grilli klo 10:00-21:00 moottoriurheilurekvisiittaa ja Taiteiden yön hampurilaisia!

   

   

   

  Read More
 • 5. Liesitori +

  Vantaan nuorisopalvelut klo 15:00-20:00

  Toiminta on suunnattu 10-17 -vuotiaille.

  Open stage, sumopainia, nopeuspelejä ja paljon muuta hauskaa!


  Asukastila Myyrinki klo 16:00-20:00

  Tee se itse - Tule tuunaamaan Vantaa- kassi uuteen uskoon kaupungin teltalla Liesitorilla. Kangaskasseja on rajoitettu määrä. Mukanaan voi tuoda myös esim. oman kangaskassin, tyynyliinan tai t-paidan, jonka voi tuunata uuteen uskoon Why so Myrtsi? IV- taiteiden yön hengessä. Pisteeltä löytyy myös kangastusseja omaleimaisen designin luomiseen.Toiminta on kaikille avoin ja kaikkien saavutettavissa.

   

   Mereo/Myyrmäki

   Klo 17:30 Kahvitarjoilu

  Klo 18:00-18:30 Yhteislaulutilaisuus

  Etsivä vanhustyö- projektityöntekijä ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori tavattavissa

   

  Read More
 • 6. Isomyyri +

  Vantaan katutanssiyhdistys VKTY ry studio klo 17:00 - 22:00  

  VKTY Kick Off! Vol. 4

  VKTY:n perinteinen kaudenaloitus tulee taas! Tänäkin vuonna tapahtuma on osa Myyrmäen omaa taiteiden yötä. Ilmaiset minikurssit ja katutanssibattlet järjestetään Studio VKTY:llä Iso-Myyrissä. Lisätiedot tapahtumasta ja aikataulusta  facebookissa!

  Vantaan katutanssiyhdistys ry (VKTY) on perustettu vuonna 2014. Yhdistys syntyi voimisteluseuran tanssisiiven valmentajien ja aktiivisten vanhempien yhteistyöstä. Pienestä joukosta innokkaita tanssijoita ja tanssinopettajia kehittyi vuosien kuluessa merkittävä suomalainen katutanssien osaamiskeskus, ja tanssisiiven irrottautuminen hallinnollisesti omaksi kokonaisuudekseen oli tämän kehityksen seuraava suuri askel. Nyt VKTY on lähes 4-vuotias ja tärkeä toimija Suomen tanssikentällä.

  Yhdistyksen liikkeelle paneva voima on intohimo. Kaikki hallituksen jäsenet ja työntekjät ovat ”hurahtaneet” tanssiin peruuttamattomasti ja haluamme jakaa muillekin niitä hyvänolon, yhteenkuuluvuuden ja onnistumisen tunteita, joita olemme saaneet tanssin kautta. Meille tanssi on mukava harrastus, ammatti, itseilmaisun keino – yksi tärkeimpiä asioita maailmassa.

  VKTY toimii kuin mikä tahansa tanssikoulu. Viikkotunteja, joille kuka tahansa voi tulla tanssimaan, on kymmeniä ja näiden lisäksi kilparyhmiä on kaikenikäisille. Lisäksi VKTY:llä järjestetään näytöksiä, tanssileirejä, kilpailuja sekä kansainvälisten huipputanssijoiden kursseja. Omat tilat seuralla on Kauppakeskus Iso-Myyrissä, jossa taiteiden yön tapahtumakin järjestetään.


  Tilicho
  - Nepalilaista ruokaa ja musiikkia


  MyBiljardi & Bar

  Taiteiden yön tunnelma alkaa heti kaupunginjohtajan puheen jälkeen!

  klo 18:00 Musabingo 


  Liesikujan pysäkointitalo

   Katutaideteoksen toteutus pysäköintilaitoksen katolle!

  Tekijöinä ovat myyrmäkeläiset katutaiteilijat.

  Read More
 • 8. Myyrmäkitalo +

  Vantaan taidemuseo Artsi on avoinna klo 13:00- 21:00

  Ensiesittelyssä Suomi Finland 101- näyttely

  Näyttely esittelee taiteilijoita, jotka purkavat auki satayksivuotiaan Suomen ja sen taiteen taakse piilotettuja valtarakenteita.

   Johdatus näyttelyyn Suomi Finland 101 klo 17:00 ja 20:00 

   Kalevi Helvetin painajaistyöpaja klo 16:30 ja 20:00

  Työpajan ohjaa taiteilija Kalevi Helvetti, joka on muusikko Pertti Kurikan alter ego. Työpajaa mahtuu 10 osallistujaa ja se kestää noin 1,5 h. Ilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Katutaidekierros klo 18:00
  Tervetuloa Seinähullu Vantaa kävelykierrokselle Jesse Pasasen vetämänä! Kierroksen aikana käydään läpi Street Art Vantaan ja Artsin Seinähullu Vantaa -projektin uudet jättimuraalit sekä Myyrmäki -liikkeen organisoimat katutaidekohteet. Myyrmäki -liikkeen katutaidetoiminta on ollut aktiivisesti kehittämässä Myyrmäen kaupunkikulttuuria - yhdistys on ottanut käyttöön Myyr York Street Art City -käsitteen kuvaamaan Myyrmäessa tapahtuvaa vilkasta katutaidekehitystä. Lähtö Artsilta klo 18.


  Kuva: Street Art Vantaa

   

  Myyrmäen kirjaston ohjelma:

  Lelut valtaavat jälleen kirjaston!

  Tuo oma pehmolelusi  Lelujen yön seikkailuun torstaina klo 18 mennessä ja nouda se perjantaina klo 11 alkaen. Muistoksi saat diplomin. Otamme myös kuvia lelujen öisistä seikkailuista.

  Kuva: Lelujen iloiset terveiset viime vuoden yökyläilyltä. 

  Rakkaimmat koululaulut Klo 18:00-19:00

  Laulamme  yhdessä rakkaimpia vanhoja koululauluja, jotka ovat ajalta ennen peruskoulua. Laulattajana toimii Ilona Tuovinen Vantaan aikuisopistosta.

  Tänään Sinä saat esiintyä! Klo 19:30 - 21:00

  Ota mukaan itse kirjoittamiasi tekstejä; pääset lukemaan niitä ääneen yleisölle.

   
  Kino Myyri 25- vuotta! 

  Myyrmäessä vuodesta 1993 asti toiminut elokuvateatteri Kino Myyri ja Peter Puisto tuovat juhlan kunniaksi elokuvat osaksi whysomyrtsiläisten festivaalitunnelmaa!

  Klo 18 Iloisia aikoja. Mielensäpahoittaja elokuva (elokuvalipun hinta)

   Klo 20.30 Myyrmäen Lyhytelokuvafestivaali

  Taiteiden yössä nähdään ensimmäistä kertaa Myyrmäen lyhytelokuvafestivaali! Lyhyt elokuvia Myyrmäestä ja myyrmäkiläisiltä elokuvantekijöiltä. Ilmainen näytös. Kesto 45min. Myyrmäen lyhytelokuvafestivaali myös facebookissa! 

  The Hunt- Kauhu/Komedia

  Olet varmasti nähnyt kauhuelokuvan jos toisenkin, mutta oletko koskaan miettinyt miten paljon vaivaa murhaajat näkevät pelottaakseen uhriaan? Nyt voit kokea täysin uuden puolen kauhuelokuvista

   Grankulla stad (2015)

  Lähiön rauha rikkoontuu, kun naamioituneet vandaalit rikkovat Katjan ikkunan. Samaan aikaan Katja yrittää tavoittaa karkuteillä olevaa poikaansa.

   

  Peräkammarin Poika (2017)

  Ei se terho isompiensa varjosta mihkään kasva. Isäntä ja Emäntä hätistävät poikansa Ilmarin tämän syntymäpäivänä maailmalle. Vanhempien hedonistinen ilottelu ei voi kumminkaan jatkua loputtomiin, kun tekniikan ongelmien kasaantuessa Isäntä tajuaakin nykymaailman vimpaimien keskellä olevansa pelkkä renki.

   

  Jälki-istunto (2018) Kesto: 5:43min

  Jälki-istunto on absurdi kuvaus tulevaisuuden hyvinvointiyhteiskunnasta, jossa koulujen sisäilmaongelmiin ei olla suhtauduttu riittävällä vakavuudella. Elokuva on tehty osana Uneton48 elokuvakilpailua, jossa elokuva tehdään alusta loppuun 48 tunnissa.

   

  Elokuvan ohjaaja Marko Elovaara on viimeistä vuottaan Metropolian ammattikorkeakoulussa Elokuvaa ja televisiota opiskeleva myyrmäkeläinen. Marko on erikoistunut kuvan komedialliseen käyttöön. Itselleen tyypillisesti hän kertoo vakavista asioista huumorin keinoin ja pyrkii siten herättämään keskustelua hankalammistakin aiheista.

   

  Mullasta nouse tästä (2017) Kesto: 18 min

  Teini-iän muistot ja oudot, selittämättömät kokemukset palaavat Annen mieleen, kun hän saapuu vanhaan kotikaupunkiinsa ja kohtaa lukioaikaisen kaverinsa pitkästä aikaa. Onko ilmassa todella taikaa?

   

  Read More
 • 9. Myyrmäen monttu +

  Klo 17:00-22:00 Tommi Salmelainen - Container of Fame -taidenäyttely

  Tämän vuonna 1977 syntyneen vantaalaisen muusikon, taidemaalarin ja runoilijan julkkiksia esittäviä spray-akryylimaali-hiekka -maalauksia löytyy mm. Jenni Vartiaiselta, Anssi Kelalta, Elli Haloolta ja KISS-yhtyeen ex-kitaristilta.

  tommisalmelainen.com


  Klo 17:00-22:00 "As real (by Serena Morina)"
  -taidenäyttely


  Klo 16-18 Keppihevosrata

  Keppihevoset valtaavat jälleen Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa.

  Klo 18 - 19 Kepparikisat 


  Toppahousuleidien petankki klo 18:00

  Toppahuosuleidit on perinteisesti mukana Myyrmäen omassa Taiteiden yössä! Myyrmäen Montun vieressä, vaarallisen jätteen keräyksen takana.

   
  Pala Myyr Yorkin katutaidetta!

  Monttua ympäröi avoin graffittiseinä, jolle voit itse maalata!

   

  Read More
 • 10. Myyrmanni +

  Suomalainen kirjakauppa klo 15:00-18:00 

  Lapsille ongintaa! 

  Myymälässä on kahvitarjoilu (lapsille mehua)

  BR-lelut

  Klo 15:00-16:00 Puolikasvonaamareiden askartelua ja perheen pienimmille sormivärimaalauksia 

  Klo 17:00-18:00 kasvomaalauksia ja siirtokuvatatuointeja

  Read More
 • 12. Myyrinpuhos +

   Chloe´s Cafe Klo 15:00 - 21:00

  French music- Ranskalaista musiikkia skedehallin kahvilassa! Bienvenue!


  Skedehalli Klo 17-21

  Hallilla pääsee tutustumaan Keke Leppälän Flowriders- valokuvanäyttelyyn 


  Sanni’s Escape room - Sannin Pakohuone

  Ennakkoilmoittautuminen www.whysomyrtsi.fi/pakohuone

  Molly Malones Toppari

  Klo 20:00 PubLive: Konsta Hietanen


  Rio Grande
   

  Klo 15-23  Taiteiden yön menu

   

  Read More
 • 13. Colosseum +

  SAY FM herätää entisen verotoimiston eloon!  klo 18- 22

  "SAYDJ’s sekä Baardiboys tarjoilevat musiikkia, live-esityksiä sekä bingon SAY:n pihateltassa Colosseumin edustalla iltakuudesta kymmeneen saakka. Rakennuksen sisätiloissa, entisissä verotoimiston tiloissa Myyrmäen taiteiden yön voi aloittaa alkuillan meditaatiolla klo 18:30, ja samalla tutustua SAY:n tekijöihin sekä toimintaan ihan pääkallopaikalla. Pop up -äänityskopissa pääset myös kertomaan omin sanoin terveisesi tai vaikka parhaimmat sekä mieleenpainuvimmat muistosi Myyrmäestä."

   

  Jinkkutyöpaja tulevan 125tuntia kestävän radiospektaakkelin hengessä

  Sabrina ja Saarten tytärten jamit 

  Joogaa & Meditaatiota

  Ruokaa

   

   

  Read More
 • 1

 

TAPAHTUMAN VIRALLINEN SUOJELIJA - MISS GAY FINLAND

Myyrmäen Taiteiden yön virallinen suojelija on Miss Gay Finland 2018 Iina Karinen, joka toimii hyväntahdonlähettiläänä ja esikuvana suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Vaihda terkut Iinan kanssa ja pyydä yhteiskuvaan!

Kuva: Ömer Acar

 

AIKATAULUMUUTOKSET NÄKYVÄT FACEBOOKISSA SEKÄ NÄILLÄ SIVUILLA.

Tapahtuman WC-tilat löytyvät seuraavista paikoista: Taidetalo Toteemi, urheilutalo, Isomyyri, Myyrmäkitalo, Myyrmanni, Myyrmäen asema, Colosseum sekä alueen kahvilat ja ravintolat.

Infopiste ja ensiapupiste sijaitsevat paalutorilla.

Yhteistyökumppanit

 

Yhteystiedot

Why So Myrtsi
Coworking Myyr York
Isomyyri, 2 krs
01600 VANTAA.

Tuottajat
Catharina Zûhlke

Why so Myrtsi?

Why So Myrtsi - Myyrmäen taiteiden yö on vuosittain viikko Helsingin Taiteiden yön jälkeen järjestettävä Block Party henkinen kaupunginosatapahtuma..

Tapahtuman taustalla ovat MYYRMÄKI-liike ja Myyrmäki-Seura ry jotka ovat saaneet kumppaneiksi liki 70 paikallsita toimijaa..